Étrendbeállítás – Sportkontroll

Étrend beállítás

Spindler Eszter Dietetikus, funkcionális táplálkozási tanácsadó Gyermekkorom óta jelen van az életemben az egészségügy, hiszen különböző személyes kihívásokkal kellett megküzdenem. Többek közök ezek megoldásaként jelentkeztem a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi karára és szereztem étrend beállítás a dietetikusi étrend beállítás.

hogyan fogyjunk gyorsan és hatékonyan szigorú diéta

étrend beállítás Ezután elvégeztem a funkcionális táplálkozási ismeretek képzést. A különböző hormonális gondok miatt étrend beállítás megoldásokat kerestem, amelyek az étkezéssel segítik az állapot javulását.

Egy nagyon kedves ismerősöm irányított anno Ákoshoz és így kezdtem különböző előadásokra, fórumestekre, szemináriumokra járni, majd Jelenleg a Semmelweis Egyetem mentálhigiénés képzésén veszek részt és a saját vállalkozásomat vezetem.

Étrendbeállítás

Nagyon széles spektrumú betegösszetétellel találkozom hivatalos közegészségügyi keretek között is a különböző munkahelyek révén: ezáltal bízom benne, hogy a tapasztalataimmal sokaknak tudok majd segíteni. Nagy elismerés számomra, hogy a Táplálkozás-Beállítás Csapatához csatlakozhatok, igyekszem hasznos tagja lenni a Csapatnak. Szakterületek: emésztőrendszert érintő megbetegedések pl.

Biológus, MSC táplálkozástudományi szakember, funkcionális táplálkozási szakreferens × Tóth Vivien Étrend beállítás, MSC táplálkozástudományi szakember, funkcionális táplálkozási szakreferens Gyermekkorom óta csodálattal tölt el az emberi szervezet működése, komplexitása és felépítése. Ezen érdeklődésemet a tanulmányaim során is megőriztem.

Alapdiplomámat biológia szakon szereztem a Szegedi Tudományegyetemen. Személyes motivációm cukorbetegség étrend beállítás pajzsmirigy problémák a családban alapján régóta érdeklődőm az egészséges életmód és különösen az egészséges táplálkozás iránt.

Egyéni Táplálkozás-Beállítás

Többféle étrendet kipróbáltam low carb, paleode valahogy nem találtam a saját utamat és a hosszútávon fenntartható, optimális megoldást. Ezután további szemináriumokon is részt vettem.

Mindezen fórumok új szemléletmódot adtak és arra az elhatározásra vezettek, hogy szeretnék minél jobban elmélyülni a táplálkozással kapcsolatos ismeretekben. A tapasztalt pozitív fejlemények tünetek csökkenése, javuló laboreredmények megerősítettek abban, hogy ezen a korszerű és alkalmazott táplálkozástudományi ismereteket, illetve szemléletet képviselő úton szeretnék tovább haladni. Kifejezett szakmai érdeklődési köreim: emésztőrendszeri panaszok és diszfunkciók kezelése az étrenden keresztül, pajzsmiriggyel összefüggő étrend beállítás egyéb hormonális problémák endometriózis és az inzulinrezisztencia komplex megközelítése.

Funkcionális táplálkozási szakreferens, személyi edző étrend beállítás Vaspál Melinda Funkcionális táplálkozási szakreferens, személyi edző Az egészséges életmód óta kezdett el komolyabban foglalkoztatni, amikor PCOS-t diagnosztizáltak nálam.

Kiút a táplálkozási tanácsok útvesztőjéből!

A hagyományos étrend beállítás megközelítés teljesen sikertelen volt 8 éven keresztül, így egyéb alternatívák felé fordultam; keresve a megoldást a táplálkozás területén is. Ezidőtájt ismerkedtem meg Bartha Ákossal Mezei Elmíra közreműködésévelakivel sokat beszélgettünk a különböző táplálkozási megközelítések buktatóiról és a közös munka lehetőségéről.

Időközben eltelt néhány év, tovább képeztem magam a sport és táplálkozás területén és úgy döntöttem, hogy szülés után ezzel fogok foglalkozni, immáron teljes állásban. Saját kihívásaimról és előremenetelemről blogot vezettem. Az első vendégeim a sporthoz való kötődésem miatt követtek a funkcionális edzéseimen, étrend beállítás olyanok is csatlakoztak, akik a sportolási étrend beállítás mellett egészségügyi kihívásaikat is rendezték volna.

étrend beállítás

  • Táplálkozás-Beállítás™ | Kiút a táplálkozási tanácsok útvesztőjéből! | Táplálkozás-Beállítás
  • 3 napos fogyókúra
  • táplálkozás-beállítás

Az ő sikereik lettek mások motivációi. Programom által olyan kihívásokban segítem vendégeimet, mint az inzulin-rezisztencia, étrend beállítás, hormonális egyensúlytalanságok PCOS, pajzsmirigy alulműködés. Ez az út és folyamatos tanulási folyamat a Táplálkozás-Beállítás szakmai csapatával egészül ki, melynek megtiszteltetés, hogy a tagja lehetek.

Kifejezett szakmai érdeklődési köreim: metabolikus szindróma, inzulin-rezisztencia, policisztás ovárium szindróma PCOSsport és táplálkozás komplex viszonyai, várandósság például funkcionális táplálkozás és sport a várandósság alatt.

Dietetikus, tanár, funkcionális táplálkozási szakértő, hormonegyensúly tanácsadó × Galló Nóra Dietetikus, tanár, funkcionális táplálkozási szakértő, hormonegyensúly tanácsadó Dietetikusként ben végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán, előtte 10 évig tanárként, tehát szintén segítő szakmában dolgoztam.

A kettőt ötvözve először főállásban tanítottam, magyar és angol nyelven oktattam leendő dietetikusokat és ETK-s hallgatókat.

Táplálkozás-Beállítás™

Ezzel párhuzamosan indult el tanácsadói munkám is, és hamarosan egyéni vállalkozó lettem. Rendszeresen járok nemzetközi konferenciákra, a hazai szakmai képzéseknek pedig már nem csak hallgatójaként, hanem előadójaként, szervezőjeként is részt veszek. Elkötelezett híve vagyok az étrend beállítás életmódnak és prevenciónak, mivel hiszem, hogy számos betegség megelőzhető és életmódváltással relevánsan tudunk egészségügyi állapotunkon javítani.

Mivel a gasztronómia és a főzés is szenvedélyem, ezért étrend beállítás praktikus és könnyedén kivitelezhető tanáccsal segítem a hozzám fordulókat, legyen szó alapanyagokról, receptekről vagy ételkészítésről. Tanulmányaim alatt az emberi test és annak étrend beállítás való egyre mélyebb megismerkedés során támadt fel az érdeklődésem a étrend beállítás területe iránt.

gyors diéta folyadék fogyókúra ital

Később — a prevenció területe felé is nyitva — személyi edzőként folytattam pályafutásomat a Lite Wellness Clubban, ami továbbra is életem egyik harmadát jelenti. Mindeközben elvégeztem étrend beállítás Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán a táplálkozástudományi Msc szakot. Úgy gondoltam, hogy a sporttudomány és a táplálkozástudomány összehangja az én életemet is teljessé teszi majd.

Táplálkozástudományi ismereteim gyakorlati alkalmazását az IWI Nemzetközi Étrend beállítás étrend beállítás, ahol jelenleg is leendő fitness instruktorokat és személyi edzőket tanítok.

Ez tölti be életem második harmadát. A táplálkozástudományi szak elvégzése után még nem éreztem komplettnek a tudásom, űr maradt bennem, melyet később Bartha Ákos szemináriumai, előadásai és Fórumestjei töltöttek be, valamint az általa akkreditált Funkcionális táplálkozási ismeretek tanfolyam.

  • Táplálkozás-Beállítás™ - Vitaminok, étrend-kiegészítők
  • Gyógynövény fogyókúra
  • Táplálkozás beállítás, fogyás, diéta, étrend,

Kifejezett szakmai érdeklődési köreim: emésztőrendszeri diszfunkciók, az emésztőrendszer regenerációja; pajzsmirigy problémák étrendi terápiája; az inzulinrezisztencia komplex megközelítése és testsúly-optimalizálása; a sport és a táplálkozás kapcsolata Természetgyógyász, funkcionális táplálkozási szakértő, alternatív hormonegyensúly-tanácsadó × Természetgyógyász, funkcionális táplálkozási szakértő, alternatív hormonegyensúly-tanácsadó étrend beállítás Kolléganőnk jelenleg nem, vagy bizonyos időszakokban csak átmenetileg aktív!

Étrend beállítás fogyókúra gyakori kerdesek is kifejezetten nagy igény volt a jó minőségű alapanyagokból készült, teljes értékű ételekre és meggyőződésünk volt, hogy sokat teszünk az egészségünkért.

Mégsem tudtam túljutni egy hosszú évek óta tartó gyulladásos folyamaton és emellett gyakran energiahiánnyal küszködtem, amire már akkoriban is kerestem, de nem találtam megfelelő magyarázatot. Hamarosan egy előadáson találkoztam Bartha Ákossal, aki a gyulladáscsökkentés érdekében személyre szabottan változtatott az étkezésemen.

regenor fogyás leghatásosabb fogyókúra tabletta

Pár hónappal később együttműködő partnerként folytattuk, és ben a Táplálkozás-Beállítás Csapatának tagja lettem, ahol Ákos szakmai vezetésével folyamatosan igyekszünk bővíteni tudásunkat és megosztjuk egymással gyakorlati tapasztalatainkat. Natasha Campbell-McBride budapesti konferenciáján is. Ebben az időszakban még leginkább a saját egészségemmel kapcsolatos kihívások inspiráltak. A tanfolyam anyaga később bővült olyan élelmiszerek elkészítésével, amelyek hatékonyan támogatják bélflóránk optimális működését.

táplálkozás-beállítás

Időközben egyre többen fordultak hozzám, ez motivált arra, hogy kistermelőként elégítsem ki az igényeket. Az évek során, a visszajelzésekből tettem szert egyre több gyakorlatban is működő tapasztalatra.

Tudásomat és tapasztalataimat megosztva szeretnék hozzájárulni, hogy mindannyian egészségesebbek legyünk, és gyermekeink, unokáink is megkapják az esélyt az étrend beállítás életkezdéshez és ennek étrend beállítás fenntartásához.

Kifejezett szakmai érdeklődési köreim: a teljes emésztőrendszer támogatása: gyomorfunkciók komplex erősítése, felszívódási zavarok, béldiszbiózis SIBO, kontaminált vékonybél ; gyulladásos folyamatok; GAPS terápiás étrend; autoimmun folyamatok gyulladáscsökkentő és hypoallergén megközelítése; tanfolyamok tartása funkcionális élelmiszerekről pl.

Kiemelt posztok

Dietetikus, hormonegyensúly tanácsadó, funkcionális táplálkozási szakértő × Király Éva Dietetikus, hormonegyensúly tanácsadó, funkcionális táplálkozási mit ne együnk fogyókúra alatt ben végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán, dietetikusként. Közvetlenül utána elsősorban prevenciós dietetikusként dolgoztam, sokrétű tapasztalatra tettem szert. A szakmámat a gyermekeimnek köszönhetem, a felelősségteljes táplálásuk igénye ébresztette fel bennem az érdeklődést és az elhivatottságot.

Vallom Szent Györgyi Albert mondatát, mely szerint az ember elsődleges kapcsolata a külvilággal, maga a táplálkozás. Mindaz, amit a táplálékkal elfogyasztunk, hatással van az egészségi állapotunkra hosszútávon.

Már gyerekkoromban megismerkedtem különböző alternatív gyógyászati módszerrel, így teljesen étrend beállítás számomra, hogy egy adott egészségügyi kihíváshoz több oldalról, holisztikusan közelítsek.