6 szokás, amivel alvás közben is ég a zsír - Így fogyhatsz erőfeszítés nélkül éjszaka

Fogyás alvással

hogyan tudok fogyni 10 kilót

Farkas Kitti Lassan elbúcsúzhatunk a nyártól, itt van az ősz, a szabadságolások után újra kezdődik a pörgés a munkahelyünkön, vinnünk kell a gyereket az iskolába. Korábban kelünk, fogyás alvással alszunk, ami pedig kihat, nem pusztán a közérzetünkre, hanem a testünk működésére is. Mivel a szeptember a fogyókúrák kezdésének szezonja, fontos tudnunk, hogy az alvás és az anyagcsere között szoros kapcsolat van.

fogyási praktikák

Ha nem alszunk eleget, nem fogunk fogyni. Ebben a posztban elmagyarázom, miért.

Gyakori megbetegedések

Személyes példámból kiindulva: a kórházi ügyelet miatt mindig kimarad fogyás alvással éjszakai alvás, ilyenkor másnap másfél kilóval többet mutat a fogyás alvással. A nadrágom nehéz begombolni, a lábam bedagad, a hasam felpuffad.

Azért, mert alvás hiányában a szervezetem nem tudta azokat a nyugalmi állapothoz fogyás alvással feladatokat elvégezni, amelyek az anyagcserém megfelelő működését biztosítják. De hát mi történik éjszaka a testünkben?

Fogyni szeretne? Figyeljen jobban az alvására!

A szervezetünkben bizonyos hormonok felszabadulása és a glükoz-anyagcsere egyes folyamatai igazodnak az alvás-ébrenlét fázisainkhoz. Normál esetben éjszaka például fogyás alvással a sejtjeink inzulinérzékenysége, ha viszont nem pihenünk eleget, akkor csökken az inzulinszenzitivitás.

belső combról fogyni

Számos kutatás igazolta, hogy az alváshiány és az inzulinrezisztencia összefügg. A 6 óránál kevesebb alvás hosszabb távon jelentősen növeli az elhízás, a prediabétesz, a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

Fogyj akár 9 kilót 1 hónap alatt, életveszélyes fogyókúra nélkül! Fogyás Meditáció!

Bizonyított, hogy nő az éhségérzetünk, ha nem alszunk eleget, és az is, hogy kialvatlanság esetén többet fogyasztunk magas szénhidráttartalmú ételekből, mert jobban kívánjuk azokat. Sőt, kísérletekkel kimutatták, hogy nem csak az alvás mennyisége, hanem fogyás alvással minősége is számít. Az fogyás alvással mélyalvás szakasz NREM rendszeres elmaradása, azaz rossz minőségű alvás esetén fogyás alvással irányba tolódhat el szénhidrát-anyagcserénk.

A folyamat élettani háttere az, hogy az alvás és az éhségközpont szabályozása között szoros összefüggés áll fenn.

6 ok, amiért az alvás fogyaszt

Kimutatták, hogy ha kevesebbet alszunk mint ami szükséges lenne, akkor a jóllakottságot fogyás alvással hormon, a leptin vérszintje jelentősen lecsökken, az étvágyserkentő hormon, a ghrelin vérszintje pedig jelentősen növekszik. Ezekben az alvás idején zajló anyagcsere folyamatokban fontos szereplő a máj. Ennek a szervnek egyik feladata ugyanis az, hogy megóvja a testet a hipoglikémiától, azaz kb. Ha napközben ez a szénhidrátraktár egyébként van ilyen az izomban is kiürül, a szervezet éjszaka tölti fel újra.

A fogyás szempontjából pedig nagyon nem mindegy, hogy miből tölti fel!

6 szokás, amivel alvás közben is ég a zsír - Így fogyhatsz erőfeszítés nélkül éjszaka

Ha este sok szénhidrátot turmixok fogyáshoz, akkor a májba ez fog bekerülni az éjszaka során. Ha viszont este nem eszünk sok szénhidrátot, akkor a raktár feltöltése a zsírból történik, mert a szervezetnek van ideje a zsírbontásra.

A zsírból fogyás feltétele tehát az, hogy: ne együnk túl sok szénhidrátot, de enni kell és a legtöbbet ebédre, majd este már ne. Pedig nem vicc: a fogyás alvással zsírból történő feltöltése esetén tényleg fogyhatunk alvás közben.

Esti stresszoldás, pihentető alvás, éjszakai testsúlykontroll

Persze, önmagában az alvástól nem fogunk lefogyni, de a legkevesebb, amit kijelenthetünk, hogy megfelelő fogyás alvással és minőségű alvás nélkül nincs sikeres fogyókúra. Így tehát ősz ide vagy oda, aludjatok eleget! Az Alakorvoslás Program dr. Farkas Kitti saját fejlesztésű súlycsökkentő programja.

Tudj meg róla többet: www.