Ketogén diéta - Útmutató kezdőknek

Diéta kezdőknek

Ezekből az elhatározásokból születik meg végül az akarat, ami vagy győz felettünk, vagy nem. De vajon mi kell ahhoz, hogy a kezdeti lelkesedés kitartson és hosszútávon is tartani tudjuk a megálmodott súlyunk? Először is egy elérhető cél! Ez nagyon fontos.

Diéta kezdőknek ketogén diéta: Útmutató kezdőknek Egyet bizon állíthatunk: fogyni vágyók millióinak segített már világszerte megszabadulni a súlyfeleslegüktől.

De mit, hogyan és mikor kell csinálnod?

diéta kezdőknek

Íme egy részletes, ketogén diéta útmutató kezdőknek! Kezdjük a legelején… mi az a ketogén diéta?

Mindig reggelizz!

Röviden a szénhidrátbevitel drasztikus csökkentését, ezzel együtt a zsírbevitel megnövelését jelenti. Vagyis minden magas széndhidrát- és cukortartalmú ételt ki kell iktatnod az étrendedből: nincsenek finomított cukrok, lisztek, teljes kiőrlésű gabonák, diéta kezdőknek keményítőtartalmú zöldségek pl.

diéta kezdőknek

Mindezt pedig zsírral és fehérjével kell pótolnod. Lehetséges-e a fogyás, ha zsírt fogyasztasz?

Zöldségköret tészta helyett

Igen, a kutatások ezt igazoltál. Persze ezek telítetlen zsírok, mint a lazac, az extra szűz olivaolaj, vagy az avokádó, amik mind sok Omegat tartalmaznak, amelyek biztosítják az agynak az üzemanyagot, és szép bőrt eredményeznek.

diéta kezdőknek

A diéta tehát abból áll, hogy megtartod a kötelező arányokat a zsír- fehérje- és szénhidrátbevitel diéta kezdőknek. Amikor a szervezeted elkezd alkalmazkodni az új étrendedhez, ún. Ekkor a test a zsírokat használja fel a szénhidrátok helyett.

diéta kezdőknek

Természetesen ahogy a legtöbb diéta vagy fogyókúra alatt, úgy ebben az esetben is tapasztalható némi fáradákonyság, erőtlenség. Ha azonban a szervezeted hozzászokik a változáshoz, éberebb diéta kezdőknek, csökken az inzulinszinted, és természetesen elindul a fogyás.

Sokan azt javasolják, hogy akár egy éven át is fenntarthatod a diétát, azért lássuk be, az igen hosszú idő, pláne, ha figyelembe vesszük, hogy diéta kezdőknek ketogén étrend egy igen drasztikus diéta. Érdemes továbbá odafigyelni arra is, hogy a kívánt testsúly diéta kezdőknek után se feledkezzünk meg az egészséges táplálkozásról és megfelelő testmozgásról, hiszen ellenkező esetben akár pillanatok alatt visszahízhatjuk a leadott felesleget, amint emelni kezdjük a szénhidrátbevitelt.

Ketogén diéta - Kérdések és válaszok - 8 kérdés

Útmutatónk a következő oldalon folytatódik, kattints!