8 tipp a cukormentes étrend eléréséhez

Cukormentes étrendek

  • 90 napos szétválasztó diéta vélemények
  • Cukorbeteg étrend, diéta | csaladijatszohaz.hu - MSD

Ha fogyni szeretnél, akkor valószínűleg az első dolog, amit hallasz, hogy ideje elhagyni a cukrot. Az édes szénhidrátok különböző fajtái és forrásai között mégis komoly különbség van.

keto light kapszula

Tudd meg, hogyan hat a szervezetre a cukor, és mi történik, ha nem fogyasztasz belőle. Finomított cukor nélkül A finomított cukormentes étrendek gyártási eljárásuk során általában növényekből vonják ki, méghozzá úgy, hogy minden rostot letisztítanak róluk.

glükomannán tabletta

Amikor elfogyasztod őket egészséges fogyás heti kg akár kristálycukor, akár egy ezzel édesített étel formájában - akkor a cukor hamar felszívódik, és gyorsan megdobja a vércukorszintedet. Ez cukormentes étrendek hatás mégsem tart tovább fél óránál, így hamarosan, a vércukorszint ismételt leesésével megint megéhezel.

Miért jó a cukormentes étrend?

Nemcsak a finomított cukor tartozik azonban a gyors felszívódású szénhidrátok közé, de a méz, a szirupok, a gyümölcslevek, sőt, a tejben található tejcukor felvételét sem lassítják rostok.

A finomított gabonafélék - mint fehér rizs és liszt - emésztésük során szintén cukorrá, glükózzá alakulnak, és nagyjából cukormentes étrendek óra elteltével már zuhan a hatásuk.

20 kiló fogyás

A gyors felszívódású szénhidrátok tehát hirtelen felpörgetik a szervezetet, ám ez rövid ideig tart, így a test hamarosan újra hasonló löketet kíván majd.

Amennyiben ezt nem kapja meg, fáradtság, levertség, farkaséhség és fejfájás uralkodik el rajta.

Ez az állapot akár néhány cukormentes étrendek is tarthat. Ha sikerül átvészelni ezt az időszakot a gyors cukormentes étrendek szénhidrátok fogyasztását kerülve, akkor hamarosan tapasztalhatóvá válnak a hozzáadott cukortól mentes életmód előnyei. Megnövekszik az energiaszint, csökken a hangulatingadozások és a fejfájások gyakorisága, javul az alvás minősége, sőt, az étvágy is kisebb lesz, így könnyen súlycsökkenés jöhet létre.

férfi fogyás

Az American Heart Association nők számára naponta 25 gramm, férfiaknak 36 gramm hozzáadott cukrot javasol maximum. Ellenben minimum érték nincs.

Kapcsolódó cikkek

Az emberi test életmódszerűen, korlátlan cukormentes étrendek képes finomított cukor nélkül egészségesen funkcionálni, mert nincsen rá szüksége. A finomított cukor és ezzel együtt a gyors cukormentes étrendek szénhidrátok fogyasztásának minimalizálása segít, hogy cukormentes étrendek vércukorszinted a korábbinál egyenletesebb képet mutasson a nap folyamán, ami számos egészségügyi előnnyel jár: a cukorbetegség, a szívproblémák, sőt, a rák több fajtájának kockázata is csökken.

Ezzel szemben a finomított cukrok átmeneti, kúraszerű elhagyásának csak minimális az egészségügyi előnye, és nem állandó a súlyra gyakorolt hatása sem. Ez alapján úgy tűnhet, érdemes a cukrot minden formájában végleg kiirtani az táplálkozásodból.