További cikkeink a témában

Zsír fogyás

Fogyás 7 titka – Életmódváltás vagy fogyókúra?

Gyors fogyás:8 tanács orvosoktól, amiket fogadjon meg A sokak által kíváncsian figyelt, két esztendeig tartó tanulmány eredményeit nemrég az orvostudomány első számú folyóirata, a New England Journal of Medicine közölte. Az elhízással kapcsolatban gyakran elhangzik a pandémia, a világjárvány kifejezés.

zsír fogyás fogyókúrás zselé

Ezt azonban nem tisztességes dolog kimondani, mivel világunkban még mindig milliók éheznek és nagy részük - különösen sok gyerek - visszafordíthatatlanul éhenhal. A legújabb statisztikák szerint a földgolyón egymilliárd embernek nincs mit ennie és minden ötödik másodpercben egy gyermek az alultápláltság következtében fejezi be az életét.

Sok zsír, kevés szénhidrát a fogyás receptje? A jómódú országokban viszont mind több ember küszködik túlsúllyal, sőt kóros elhízással.

zsír fogyás 15 kg fogyás 6 hónap alatt

A magyarországi fölmérések évek óta azt mutatják, hogy a hazai lakosságnak több mint fele súlytöbbletet hordoz magán és sok a dagi gyerek. Nem csoda tehát, hogy az utóbbi évtizedekben sok fogyókúrát ajánlottak azoknak, akiknek fölös kilói vannak. A sok szénhidrátotkevés zsírt tartalmazó étrend két évtizede lett népszerű, amikor úgy vélték, hogy ugyanannyi kalória szénhidrátból kisebb mértékben hizlal, mint a zsírból zsír fogyás energia.

Semmi szénhidrát és sok zsír — Hogy működik a ketogén diéta? MME Egyél zsírban gazdag ételeket és fogyni fogsz!

A zsírban gazdag, lehetőleg szénhidrátmentes diéta Dr. Robert Atkins nevéhez fűződik. A szerző halála után ugyan kiment zsír fogyás divatból, de az utóbbi időben újraéledt. Frank M. Sacks zsír fogyás munkacsoportja azt vizsgálta, hogy az alapvető táplálékokból - fehérje, szénhidrát, zsír fogyás - melyiknek az adagját célszerű csökkenteni vagy növelni, hogy ugyanannyi kalória bevitele esetén a testsúlyból veszíthessünk.

Mivel néhány hónapig szinte mindegyik diétával sikerül először fogyni, de később a túlsúly kamatostól visszajön, a tanulmány önkéntes résztvevői két évre vállalták a szolid koplalást.

Kevesebb szénhidrátot vagy kevesebb zsírt együnk, ha fogyni szeretnénk?

Asúlytöbblettel bajlódó, éves hölgy és úr vagy olyan ételt fogyasztott, amiben zsír fogyás zsír volt és átlagos mennyiségű fehérje, vagy olyat, ami a kevés zsír mellett sok fehérjét tartalmazott. Egy másik csoport tagjai sok zsírt, átlagos fehérje mennyiséget ettek és voltak olyanok, akik sok zsírt és fehérjét kaptak, de ezért kevés volt ételükben a szénhidrát. Keressünk magunknak egy célt, ami motivál a diéta megtartásában!

  1. Hatályos:
  2. Ezért kell zsírt enni, hogy fogyni tudj! | Well&fit

Egyéni számítás alapján mindegyik résztvevő kalóriával kevesebbet kapott, mint amennyi neki járt volna. Zsír fogyás kérték őket, hogy legalább heti cukros diéta órát mozogjanak és hetenként-kéthetenként csoportos megbeszélésen vegyenek részt a két esztendei megfigyelés ideje alatt.

Szöveg: Csanaky Lilla Frissítve: Minél korlátozóbb egy diéta, annál kevésbé fenntartható hosszú távon. Zsír fogyás valaki fogyókúrába kezd, gyakran nyúl olyan csábító divatdiétákhoz, amelyek gyors fogyással kecsegtetnek. A hosszú távon nem igazán sikeres, ám annál hangzatosabb programokkal ellentétben az alacsony zsírtartalmú vagy alacsony szénhidráttartalmú étrend valóban tartós súlycsökkenést hozhat.

Fél év után a vizsgálati alanyok eredeti súlyuk hét százalékát adták le, ami átlag hat zsír fogyás súlyvesztés volt. A második évben a legtöbben elkezdtek visszahízni, de azért a vizsgálat végére az átlagos fogyás négy kilót tett ki. Minden hetedik résztvevő indulási súlyának legalább 10 százalékát ledolgozta.

zsír fogyás hogy fogyj 5 kilót

Tartsuk be a diétát! Létezik fiatalító diéta? Tudja meg!

zsír fogyás legjobb fogyókúrás tabletták

A zsír fogyás legtanulságosabb eredménye az volt, hogy teljesen mindegy, melyik zsír fogyás tápanyagból fogyasztottak a résztvevők keveset vagy sokat. A súlycsökkenés mindegyik diétával azonos mértékű zsír fogyás, ha a vizsgált személy megfelelően tartotta a számára előírt zsír fogyás.

Az egy év utáni visszahízási hajlam azt jelezte, hogy többségük zsír fogyás nem maradt olyan fegyelmezett, mint ahogyan a koplalást elkezdte. A kutatók hangsúlyozzák, hogy a súlycsökkenés mértéke egy tényezővel volt párhuzamos: zsír fogyás a két év során fölkínált 59, csoportos megbeszélésen mindig ott volt, az jobban fogyott, mint azok, akik ezekre a tapasztalatcserékre nem zsír fogyás jártak.

Gyors fogyás: ha megállt a fogyásban, ezt tegye!

Zsír fogyás a kalória bevitelt! A munkacsoport adatai azt igazolják, hogy a lényeg a korábbinál kevesebb kalória elfogyasztása és mindegy, hogy a karcsúsodni vágyó ezt melyik híres és neves fogyókúra rendszer szerint teszi. Nincs igazán jelentősége annak, hogy a súlyvesztéshez a zsírt vagy a szénhidrátot igyekszünk étrendünkből görcsös elszántsággal kiiktatni, csak az összkalóriát csökkentsük következetesen. Fogjunk össze!

zsír fogyás fogyas 1 het alatt

A szakemberek idézik két francia kisváros kezdeményezését, ahol az ifjúkori elhízás terjedése ellen azt tették, hogy minden zsír fogyás - a polgármestertől a cukorkaárusig - a teljes helyi média segítségével folyamatosan igyekezett a gyerekeket segíteni abban, hogy egészségesebben étkezzenek.

A szülőket megtanították korszerűbben főzni, valamint a dundi iskolások családjai külön figyelmet kaptak. Öt év múlva a túlsúlyos gyerekek aránya ezekben a városkákban kilenc százalékkal lett kisebb, miközben a szomszédos településeken a dagik száma csaknem húsz százalékkal nőtt.

Az utóbbi adatok a jelenlegi általános francia helyzetet tükrözik. Forrás: EgészségKalauz.