Szimpatika – Étvágycsökkentő gyógyszer segíthet az elhízás legyőzésében

Étvágycsökkentő készítmények. A legjobb fogyás és étvágycsökkentő

Tartalom

  Az elhízás egy bizonyos gén mutációján múlik Egy bizonyos gén mutációinak hordozói nagyobb valószínűséggel küzdenek súlyfelesleggel már egészen kisgyermekkortól, és 18 éves korukra átlagosan 17 kilogramm többletsúly van rajtuk.

  étvágycsökkentő készítmények

  A New England Journal of Medicine című folyóiratban publikált tanulmány csaknem kétezer ember bevonásával készült. A résztvevők egy része hetente egyszer szemaglutid étvágycsökkentő készítmények, másik részük placebót, vagyis hatóanyag nélküli szert kapott, és mindkét csoport tagjait tanácsokkal látták el a megfelelő étrendről és étvágycsökkentő készítmények.

  A szemaglutidot a 2-es típusú cukorbetegség kezelésére is használják, ám a mostani vizsgálat résztvevőinél nagyobb dózisban alkalmazták.

  étvágycsökkentő készítmények

  Az eredmények szerint a szemaglutidot kapó alanyok átlagosan 15 kilogrammot, a étvágycsökkentő készítmények tagjai 2,6 kilogrammot fogytak étvágycsökkentő készítmények vizsgálat 15 hónapja alatt. A szemaglutidos csoport tagjainak 32 százaléka szabadult meg testsúlyának egyötödétől, míg a másik csoportban ugyanez az arány kevesebb mint 2 százalék volt.

  étvágycsökkentő készítmények

  A tanulmány során tapasztalt mellékhatások között szerepel az émelygés, a hányás, a hasmenés és a székrekedés. A szakemberek további tanulmányokkal vizsgálják, hogy az elért testsúlycsökkenés hosszú távon fenntartható-e.

  Forrás: MTI.

  étvágycsökkentő készítmények