Genix étrend-kiegészítő – testsúlycsökkentő kapszula 60 db -

Testsúlycsökkentő étrend, Testsúlycsökkentő étrend

testsúlycsökkentő étrend

Testsúlycsökkentő étrend kisalfold. Hogy mit is jelent a tudatos és egészséges fogyókúra? Azt, hogy minden makro- és mikrotápanyag felhasználásának megfelelő arányban jut be a szervezetünkbe.

A táplálékbevitel csökkentése

Makrotápanyagok az testsúlycsökkentő étrend biztosító tápanyagaink, azaz a fehérje, a zsír és a szénhidrátok. A mikrotápanyagok, azaz a vitaminok és ásványi anyagok nem szolgáltatnak energiát szervezetünk számára, viszont nélkülözhetetlenek szervezetünk zavartalan működéséhez, így az energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz is. A téli testsúlycsökkentő étrend alatt, a kevesebb testmozgás és talán az ünnepi menük miatt is, testsúlyunk gyarapszik pár kilóval, rendszerint az évek múlásával egyre többel.

Ebben az anyagcserénk is szerepet játszik, hiszen az életkorunk előrehaladtával mérséklődik, így mindig jobban oda kell figyelnünk arra, mit és mennyit eszünk, illetve mikor és mennyit mozgunk.

Diéta, életmódváltoztatás, mozgás, gyógyszeres kezelés

Minden 10 kcal feleslegesen bevitt energia 1 g zsír elraktározását eredményezi. Ahhoz, hogy fogyjunk, napi kcal-val kevesebb energiát kell testsúlycsökkentő étrend szervezetünkbe juttatnunk, mint amennyi a testméretek, kor, nem, fizikai aktivitás szerint szükséges lenne. Nők esetében, napi kcal, férfiak esetében átlagosan napi kcal energia bevitel garantál testsúlycsökkenést. A fogyás egészséges üteme heti 0, kg.

Mintaétrendek receptekkel- testsúly csökkentéshez is

Soha ne rövidtávra tervezzünk fogyókúrát. Ez az állapot azután is megmarad, miután étkezésünk visszatért a normálisra. Így lehetséges az, hogy a korábban bevitt energiamennyiség testsúlycsökkentő étrend csak a leadott kilók visszatérését, hogy fogyjak combból pluszkilók lerakódását is eredményezheti, kialakul tehát a jojó testsúlycsökkentő étrend.

Többek között ezért is ellenjavalltak a különböző divatdiéták, de a jojó effektuson kívül különböző vitamin- és tápanyaghiányos állapotokhoz is vezethetnek.

Genix étrend-kiegészítő – testsúlycsökkentő kapszula 60 db -

Ráadásul sok esetben nem a zsírtömegünkből, hanem az izomtömegünkből is veszítünk egy-egy ilyen gyors fogyást ígérő diéta alkalmával.

Fogyókúránkat természetesen sok minden befolyásolja.

testsúlycsökkentő étrend

Ilyen tényezők a szociális helyzet, az életminőség, a kulturális hovatartozás, a lakhely, az életkor, a nem testsúlycsökkentő étrend a fizikai aktivitás mértéke. Amit a mérlegen látunk, nem mindig utal arra, hogy fogynunk kell.

testsúlycsökkentő étrend

Két ember rendelkezhet ugyanazzal a testsúllyal úgy, hogy az egyiküknek például nincs szüksége fogyókúrára. A testsúlyunkat meghatározza a csontszerkezetünk és izomzatunk is a zsírszöveten túl. Fogyás gyk együttesen teszik ki súlyunkat. Így egy kilós ember lehet izmos vagy lehet kövér is. Ahhoz, hogy meghatározzuk elérni kívánt testsúlyunkat, figyelembe kell vennünk néhány paramétert, mint a BMI body mass indexazaz a testtömegindex, testsúlycsökkentő étrend testzsírszázalék és a derékkörfogat.

Testsúlycsökkentő étrend hogyan is néz ki az egészséges fogyókúra? A napi meghatározott energia mennyiséget osszuk el legalább étkezésre, ez nagyjából 2,5- 3 óránkénti étkezési periódusokat jelent. Napközben lehetőség szerint nagyobb legyen az energia bevitel, mint az esti órákban. A testsúlycsökkentő étrend kihagyhatatlan étkezés.

Kutatások alapján kapcsolat állhat fenn a reggeli elhagyása és a testsúly gyarapodása között. Természetesen nem mindegy, hogy mit eszünk. Fogyókúra idején igyekezzünk a szükségesnél nem több energiát szolgáltató, zsírszegény, rostban és összetett szénhidrátokban gazdag, azonban hozzáadott cukrokban szegény étrendet kialakítani.

Figyeljünk arra, hogy naponta öt alkalommal együnk zöldséget és gyümölcsöt, változatos formában és természetesen az idénynek megfelelően.

testsúlycsökkentő étrend

Mérsékeljük az elfogyasztott ételek adagnagyságát. Tartsuk magunkat és étkezéseinket szigorú kontroll alatt! Önkiszolgáló éttermekben is lehetőség testsúlycsökkentő étrend szabjunk határt az étvágyunknak és ne menjünk vissza több körben is a pulthoz se ételért, se üdítőért. Abban az esetben, ha nehezen tudjuk eldönteni, milyen étel lenne jó választás, vagy az adagokat nem tudjuk megfelelően kontrollálni, étkezést helyettesíthetünk energia-kontrollált ételekkel, mint például egyes fogyókúrás müzli szeletek, turmixok.

A diétában leggyakrabban a bevitt zsír mennyiségét csökkentjük, azonban újabban napvilágot láttak a csökkentett szénhidrát- és megnövelt fehérjetartalmú diéták is.