Megosztás:

Iké diéta. Az időszakos böjt önmagában nem csodaszer

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.

16 óráig éhezni? Na még mit nem!

A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek. Az időben korlátozott étkezés angolul: intermittent fasting az egyik legelviselhetőbb és leghatékonyabb módja lehet a zsírégetésnek — lássuk, miért.

Szilveszter éjszakáján, az újév iké diéta napján sokan tesznek fogadalmakat, azonban ezek nagy részét nem tartjuk be, így hasznos, hogy az elhatározást ne az újévhez kössük, hanem a célhoz, hogy egészségesebbek legyünk, hiszen az egészség pótolhatatlan. Az ilyen csoda fogyókúrákban az a közös, hogy mindegyik gyors, sőt azonnali, héten belüli drasztikus fogyást ígér. Az egészség meg nem számít. Pedig az emberi szervezet egyrészről logikusan és egyszerűen működik, másrészről viszont rendkívül összetett folyamatok szabályozzák. Ha egészségesebbek iké diéta lenni ben az elfogyasztott ételek kapcsán jól jegyezzük meg magunknak a következő három szabályt: MIKOR?

Olvasna még a témában? A tejtől nem fogyunk le Új kutatások cáfolják azt a korábbi feltételezést, mely szerint a tejtermékek fogyasztása elősegíti a fogyást.

9 kg fogyás hogy fogyjak 10 kg

Indiai kutatók egy éves folyamatos megfigyelést követően arra a megállapításra jutottak, hogy azoknál a nőknél, akik pohár tejnek megfelelő tejtermékmennyiséget fogyasztottak el naponta nem nőtt sem a hízás, sem pedig a fogyás mértéke azokhoz képest, akik csupán 1 pohárnyi mennyiséget fogyasztottak ugyanilyen rendszerességgel. Rágózzon és fogyjon! Cukormentes rágógumival helyettesíthetjük a iké diéta, ezáltal pedig le is fogyhatunk.

Egy kísérlet során ebéd után három órával rágcsálnivalókat kínáltak a vizsgálat személyeknek, iké diéta kedvük szerint vehettek.

kávé fogyás étrend demencia ellen

Másnap megismételték a kísérletet, ám ekkor ebéd után minden órában 15 percig cukormentes rágógumit kellett rágniuk. A terhesség alatti fogyókúra veszélyezteti a gyerek értelmi képességeit A hiányos, alacsony kalóriájú étrend befolyásolja a magzat agyi fejlődését.

mennyit lehet fogyni 3 hét alatt időszakos diéta

Számos helyen olvashattunk már azokról az állatkísérletekről, melyekben összehasonlították az állatok súlyát és és életkilátásaikat.

Ezekben az állatok egyik csoportját bőséges táplálékkal látták el, úgy, hogy egész nap előttük volt a táplálék, a másik csoportot éheztették, és csak a minimálisan szükséges napi táplálékkal látták el étrendek dieta. Az eredmény az volt, hogy az éheztetett állatcsoport egyedei sokkal kisebb súlyak voltak, de iké diéta ideig éltek, a bőségben élőknek pedig magasabb volt a testsúlya, de emellett betegesebbek voltak és rövidebb ideig éltek, mint az éheztetettek.

Ezeket a kísérleteket különbözőképpen módosították az elmúlt időszakban, és ennek során rátaláltak az állatkísérletekben az éhezés egy enyhébb, de még hatékony módjára.

Mivel az állandó éhezés, az állandó megszorítás idegileg iké diéta kimerítőnek bizonyult, kitalálták, hogy megengedik a bőséges táplálkozást, de csak korlátozott ideig. Az egyik állatcsoportnak változatlanul egész nap rendelkezésére állt a iké diéta, míg a másiknak csak 8 órán keresztül volt tápláléka és a nap további 16 órájában csak vízhez juthattak hozzá.

sztómás étrend 6 hét után ujvari dori etrend

Az eredmény nagyon hasonló volt, mint az állandó éheztetésnél: az időben korlátozott étkezést folytatók soványabbak, egészségesebbek és hosszabb életűek lettek, mint a korlátozás nélkül táplálkozók. Az időben korlátozott étkezés ideje a napi egyszer 8 órás ciklus, és ezt az étkezési ciklust követi egy 16 órás éhezési időszak.

fogyás fenékről egészséges étrend ingyen

Ha pl. Ha pedig délelőtt 10 órakor eszünk először, akkor az étkezés idejét este 6-kor kell befejezni.

  1. időszakos böjt program :: zsolnaizita
  2. Ünnepi túlevés után: IDŐBEN KORLÁTOZOTT ÉTKEZÉS az egészségünkért - Kerub
  3. Hatékony diéta
  4. csaladijatszohaz.hu - 16 óráig éhezni? Na még mit nem!
  5. Újabb mérföldkőhöz érkeztem.
  6. Hozzászólások 0 Még én is csak tesztelem 2 hetede eddig szuperül alakul a közérzetem és 2 kilót le is dobtam: ez a módszer az IKÉ, az időben korlátozott étkezés.

Figyeljünk oda, hogy 10 előtt iké diéta is csak vizet igyunk! A déli 12 és este 8 közti étkezési szakasz nem igazán ajánlott, ha időben akarunk lefeküdni. Az iké diéta mintát követő táplálkozás lényege, hogy a nap kétharmad részében pihentetjük a sejtjeinket.

Az Időben Korlátozott Étkezés ( IKÉ) stratégiák és a böjt

Ez alatt az idő alatt a sejtjeink visszanyerik az egységes, stabil víz- iké diéta iké diéta, ekkor nehezen megtámadhatók, nem ingerli őket iké diéta inzulin, mert éhezés alatt nincs inzulinszint-emelkedés a vérben. Sejtjeink ezalatt nem indítják el gyulladásos gócok kialakulását sem, jól megkötik a vizet, vagyis fiatalok és egészségesek maradnak.

gyorsan fogyni 5 kilót fogyás menete

Ez lehet a hosszabb élet titka!