Előzzük meg a bajt!

Hólyaghurut diétája, EXTRA AJÁNLÓ

Főoldal » Betegségek » Vese és a húgyutak hólyaghurut diétája » Húgyúti fertőzések hólyaghurut, vesemedencegyulladás » Ételek és italok, amik segíthetnek a hólyaghurut diétája megelőzésében A nők anatómiailag érzékenyebbek a húgyúti fertőzésekre, mint a férfiak, hólyaghurut diétája szerencsére van néhány olyan étel és ital, ami hólyaghurut diétája megelőzni a hólyaghurutot.

hólyaghurut diétája

Áfonya Több kutatás is kimutatta, hogy bizonyos, az áfonyában található hólyaghurut diétája meggátolják azt, hogy az E. Akár frissen, akár a levét egy kis vízzel hígítva fogyasszuk a megelőzés érdekében. Tőzegáfonyalé Kisebb eséllyel tér vissza a húgyúti fertőzés, ha valaki naponta iszik vörös áfonyalevet.

Egy vizsgálatban olyan gyerekek kaptak naponta vörös áfonyalét, akik visszatérő húgyúti fertőzés miatt kórházi kezelésre és antibiotikum-kúrára szorultak.

hólyaghurut diétája

Az egy éven belüli összes fertőzések száma jóval kisebb volt az áfonyás csoportban, és kevesebb antibiotikumra volt szükség terápiájuknál, mint azoknak, akik nem kaptak naponta a gyümölcsléből. Kökény A kökény hatóanyaga hasonló az áfonyáéhoz, és ezen kívül antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek szintén segítenek a hólyaghurut megelőzésére.

Zöld tea A zöld teáról köztudott, hogy sok, az egészségre előnyös hatású anyagot tartalmaz, gazdag például antioxidánsokban, az ún.

hólyaghurut diétája

Kutatások szerint a zöld tea kivonata a hólyag többféle gyulladásos vagy sérüléses elváltozásánál sikerrel használható. Natúr joghurt A joghurtban található jó baktériumok segítenek a női nemi szervek gombafertőzéseinek megelőzésében, ezen kívül hasznos fekélyek, irritábilis bélszindróma és fogyást segítő gyógyszerek intolerancia esetén is.

Betegségek és diéták

Mivel a probiotikumok támogatják az emésztőszervek egészségét és védekezőképességét, segíthetnek a hólyaggyulladásnál is. Víz A sok folyadék, elsősorban a víz fogyasztása felhígítja a vizeletet, gyakrabban kell kiüríteni a hólyagot, ezáltal a baktériumok is hamarabb távoznak a szervezetből.

hólyaghurut diétája

Fokhagyma Bár nincs számottevő tudományos adat arra, hogy a fokhagyma éppen a hólyaggyulladást előzné meg, de a kórokozók elleni, baktériumölő hatása közismert, és a népi gyógyászatban is használják. Felfázás esetén használt hólyaghurut diétája.

hólyaghurut diétája