Gyomorkímélő diéta
Keress receptre vagy hozzávalóra Gyomorfekély ellen - megfontolt diétával A fekélybetegek étrendjét elsősorban az egyéni érzékenység határozza meg, az emésztőrendszeri betegségek közül ez az egyetlen, ahol nem korlátozzák szigorúan a zsiradék bevitelt kivéve túlsúly eseténalapvetően gyomorkímélő diéta panaszt okozó élelmiszereket kell kiiktatni. Mivel az étrend tartósan kímélő jellegű, kerülni kell a durva rostokat apró magvak, héjak és az erős fűszereket bors, csípős paprika, fokhagyma, vöröshagyma. Görcsös fájdalom esetén a diétás megszorítások szigorúbbak. Görcsös állapot esetén az étrend folyékony-pépes változata ajánlott.
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Fogyás egyszerűen gyomorkímélő diéta Az emésztési nehézségek, a különféle gyomorbetegségek az egész szervezet működésére és az általános közérzetre is rányomják bélyegüket. Megoldás azonban létezik a savhiány, a savtúltengés, az idegi eredetű gyomorpanaszok, és a gyomorhurut problémájára.
A táplálkozásra való odafigyelés rendkívül fontos annak érdekében, hogy sikerüljön normalizálni a helyzetet és végleg búcsút mondani a gyomorkímélő diéta. Kímélő ételek kis adagokban A gyomor munkájának megkönnyítése érdekében célszerű kis adagokat fogyasztani többször a nap folyamán, a falatokat pedig ajánlott alaposan megrágni.
A túlságosan intenzív fűszerezés éppen úgy kerülendő, mint a finomított szénhidrátokat és cukrot tartalmazó ételek. A teljes kiőrlésű kenyerek remek választásnak bizonyulnak, de érdemes joghurtot, kefirt, túrót, és gomolyasajtot is rendszeresen fogyasztani.
A bélflóra gyomorkímélő diéta a probiotikumok is javasoltak, melyeknek köszönhetően az immunrendszer is garantáltan erősödni fog. Savproblémák ellen A kefir-kúra mellett a gyomorkímélő diéta zöldségekből készült főzelékek ajánlottak, a rizs és a burgonya pedig mind savhiány, mind savtúltengés esetén bizonyított már.
4 módszer a Gyomorfekély megszüntetéséhez
Savképző hatásáról a bor is ismert, ám fontos tudni, hogy ez csak pillanatnyi megoldást kínál a problémára, de hosszabb távon biztosan nem gyomorkímélő diéta jó választás, ugyanis gyomorhurutot idézhet elő, és akár nyálkahártya-fekélyesedéshez is vezethet. Főzelékfogyasztás puffadás nélkül Sokak számára jelent problémát, hogy egyes zöldségféléktől puffadni kezdenek.
A kelkáposztát, karalábét vagy káposztát célszerű fedő nélkül főzni, így távozni fognak azok az illóanyagok, melyek egyébként felelőssé tehetőek a puffadásért. Továbbá érdemes tisztában lenni azzal is, hogy minden ételt a megfelelő hőmérsékleten célszerű fogyasztani, így elkerülhető, hogy a gyomorba túlságosan forró, vagy nagyon hideg étel kerüljön, ez ugyanis szintén gyomorkímélő diéta irritáló hatással.
Lúgosító étrend és bőséges folyadékbevitel A szervezet elsavasodása sokak esetében okoz megbetegedést. A lúgosító étrend éppen ezért remek választásnak bizonyul.
A növények fogyasztása, a gyümölcsök, a főzelékek és a rostokban gazdag élelmiszerek segítenek az állati eredetű táplálékok miatt is kialakuló savasodást megszüntetni. Gyomorkímélő diéta különféle korpákat joghurtba keverve kiválóan lehet fogyasztani, és a súlycsökkentéshez is hozzájárulhatunk ilyen módon.
Egy-két napig tartó böjt is hasznos lehet, de az almakúra is bizonyította már hatékonyságát az emésztési problémákkal kapcsolatban. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez.
Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban. Nincsenek hozzászólások.
Kessel A kímélő ételek szerepe az, hogy tehermentesítsék az emésztőrendszert, ha az nem egészséges.