Fogyokuras zserbo. Diétás zserbó – cukormentes élvezet
Tartalom
Recept nyomtatása A zserbó az egyik legnépszerűbb süteményünk, a bejgli mellett a másik kedvenc édesség a karácsonyi asztalon.
Cukormentes zserbó recept
Az édes csoki a savanykás baracklekvárral és dióval tökéletes ízkombinációt alkot. Emellett pedig a zserbó előnye, hogy sokáig eláll. Még talán finomabb is, ha áll néhány napig, mert az ízek összeérnek.
A zserbó megálmodója Emile Gerbeaud cukrász, aki Franciaországban és Angliában töltött évek után Magyarországon nyitott cukrászdát ben, a mai Vörösmarty-téren, ahol fogyokuras zserbo süteményei közt megtalálható volt a zserbó is.
Ketogén palacsinta - Lisztmentes és cukormentes
Néhány tanács zserbósütéshez A zserbó egy drága sütemény, hiszen sok lekvár kell bele és a dió sem olcsó mulatság, így ha már zserbósütésbe fogunk, ne spóroljunk semmivel. Házi baracklekvárral dolgozzunk! Ha nem főzünk be lekvárt nyáron, inkább kérjünk egy üveg lekvárt a családtól, barátoktól, de bolti lekvárból fogyokuras zserbo lesz az igazi.
Szánjunk időt az elkészítésre!
A zserbót elkészíteni nem nehéz, viszont elég időigényes. Este 6 után már inkább ne álljunk neki!
Zserbó Recept A diót daráljuk le, keverjük össze a porcukorral és reszeljük bele egy citrom héját, majd tegyük félre. Az élesztőt futtassuk fel a langyos tejben egy evőkanál kristálycukorral.
Hagyjuk 15 percig állni, míg a többi hozzávalót kimérjük, előkészítjük. A lisztet keverjük össze a porcukorral.
Diétás zserbó – cukormentes élvezet
Majd a lisztes keveréket a vajjal morzsoljuk össze alaposan a tenyerünk közt. Addig morzsoljuk, míg az egész apró morzsás állagú nem lesz. Adjuk hozzá a két tojás sárgáját, a csipet szódabikarbónát és felfuttatott élesztőt a tejjel. A tésztát gyúrjuk össze, addig, míg a tészta el nem válik a kezünktől. Egy 35×40 cm-es tepsit vajazzunk, majd lisztezzünk ki.
Sütőpapírt is használhatunk! A tésztát a sodrófára tekerve emeljük át a tepsibe és vágjuk pontosra, hogy passzoljon.
Ahol túllóg a fogyokuras zserbo, vágjuk le és toldjuk meg vele a lyukas részeket. Kenjük meg a tésztát jó adag baracklekvárral. Majd szórjuk meg a cukros, citromhéjas dióval. Majd jöhet a következő réteg.
Fektessük rá a következő réteg tésztát, kenjük meg a fél üveg lekvárral, szórjuk rá a maradék diót és végül nyújtsuk ki a harmadik gombóc tésztát, ami a zserbó teteje lesz.
- Pin on diétás sütik
- Fitt etrend vélemény
- Cukormentes zserbó recept kata vinczene 57 konyhájából - csaladijatszohaz.hu
- Pin on sütemény
A tészta tetejét szurkáljuk meg néhány helyen egészen a tepsi aljáig. Majd takarjuk le a zserbót egy tiszta konyharuhával és 1 órát pihentessük.
Ha letelt az fogyokuras zserbo óra, fogyokuras zserbo elő a sütőt fokra és süssük a zserbót 35 percig, míg a teteje aranybarna nem lesz. Várjuk meg míg langyosra hűl a zserbó, és utána készítsük el a csoki mázat. A mázhoz keverjünk ki 6 evőkanál porcukrot, 6 evőkanál holland kakaóval.
Öntsük hozzá a forró fogyokuras zserbo és a kávéskanál olajat, hogy fényes legyen, majd egy kézi habverővel keverjük simára. Simítsuk vékonyan a zserbó tetejére egy spatulával, vagy kanállal.
Lehet, hogy nem olyan szép egyenletes, mintha tortabevonóval dolgoztunk volna, de sokkal finomabb! Egy éjszakát, vagy legalább néhány órát fogyokuras zserbo száradni a mázat. Másnap szeletelhetjük is a zserbót!
Mindig csak annyit, amit épp megeszünk, nehogy kiszáradjon. Vágjuk vékony téglalapokra, vagy rombusz alakúra! A eredteti receptet a gasztroangyal.