Ezek is érdekelhetnek

Fogyas szamitas, Fogyni gyorsan és lassan is lehet

Tartalom

  Íme a nagy fogyás matek - így számold ki, mennyit kell fogynod MME Mindenki álmodozik arról, hogy egyszer megtudja, fogyas szamitas az optimális testsúlyvesztés képlete. Fülöp Lili, dietetikus most elárulja neked. A cikk végére rájöhetsz, hogy ez nem is olyan bonyolult, mint elsőre tűnik.

  • Egy kilogramm fogyáshoz szervezetünknek kalóriát kell elégetnie.
  • Általánosságban heti kb.

  Az egész egy egyszerű matematikai, logikai elven alapul: tartsuk kalóriadeficitben a szervezetünket és fogyni fogunk! Kalóriamegvonáson belül is vannak azonban határok, amelyeket nem szabad átlépnünk. Ahhoz, hogy 1 kilogrammot veszítsünk a testsúlyunkból kalóriával kell csökkenteni az energiabevitelünket, vagy ugyanennyivel többet kell elégetnünk, de a legjobb mégis, fogyas szamitas a kettőt kombináljuk, tehát kevesebbet is eszünk, de el is égetünk egy bizonyos mennyiséget testmozgással.

  A képlet pofonegyszerűnek tűnik: ahhoz, hogy fogyj, csupán arra van szükség, hogy kevesebb kalóriát vigyél be a szervezetedbe annál, mint amit elégetsz.

  Ahogy leírva is látszik, kalóriadeficit elég tetemes mennyiség ahhoz, hogy egyik napról a másikra megvonjuk magunktól, fogyas szamitas ezért, ne legyen célunk a drasztikus kalóriamegvonás és a etrend rendeles fogyás. Az optimális testtömegvesztés 0,5, de maximum 1 kg legyen egy héten!

  fogyas szamitas 7 és 17 fogyókúrás italpor árgép

  Egy másik fontos mutató az alapanyagcserénk kiszámítása, amely azt az energiamennyiséget jelöli, ami a belső szerveknek fogyas szamitas az alapvető működéshez, tehát logikusan kikövetkeztetve, ez egy olyan kalóriamennyiség, ami alá nem érdemes hosszú fogyas szamitas legalábbis biztosan menni egy diéta során. Ha a számításunkkal végeztünk és megkaptuk az alapanyagcserénket, érdemes azt különböző szorzókkal a napi aktivitásunkhoz igazítani.

  fogyas szamitas étvágycsökkentő gyakori kérdések

  Egy jellemzően ülőmunkát végző, nem túl aktív ember esetében ez 1,4 — 1,7-es szorzó is lehet, míg egy nehéz fizikai munkát végző, vagy sportoló ember esetében ez 3,8-ig is felkúszhat. Most már kezd összeállni a kép, és látjuk, hogy az alapanyagcsere és a súlytartás esetére kiszámolt energiabevitel közé eső kalóriamennyiség lesz az, amivel fogyni tudunk.

  fogyas szamitas drasztikus fogyás 1 hét alatt

  Óvatosan a zsírokkal, míg 1 gramm szénhidrátban és fehérjében 4,1 kcal-t találhatunk, addig a zsírokban 9,3 kcal bújik fogyas szamitas ugyanebben a mennyiségben.