Epekímélő étrendek. Ezek is érdekelhetnek
Tartalom
A görcsök, rohamok idején szigorú koplalás szükséges, utána pedig a megfelelő diéta kulcsfontosságú. Az epekímélő diétában száműzni kell a magas zsírtartalmú húsokat és tejtermékeket, de az erős fűszerek és a cukros ételek is ronthatnak a beteg állapotán.
Az olajban sütés helyett jobb választás a főzés vagy a párolás, és mindig előnyben kell részesíteni a kis adagokat, a könnyen emészthető, epekímélő étrendek nem okozó ételeket. Epekímélő ételek Bár a diéta szabályai szigorúnak tűnhetnek, számos egészséges, finom étel segít megvédeni az epehólyagot, helyreállítani a működését, illetve megakadályozni a kövek kialakulását. A következő tíz fogást az epebeteg mellett az egész család kedvelni fogja.
Az epediétában a húsok közül az alacsony zsírtartalmúakat kell választani, kevés olajon vagy sütőzacskóban elkészítve.
A zöldségekkel együtt sült csirkemell jó választás, de a hagymát mérsékeld.
Szűrővizsgálat házilag Az emésztőrendszeri bajok sokszor egészen addig rejtve maradnak, amíg tüneteket nem okoznak. Épp ezért hasznos otthon is elvégezhető tesztünk, mert már a korai stádiumban kimutatja a szabad szemmel nem érzékelhető vérzéseket a székletben, aminek köszönhetően sok betegséget megelőzhetsz.
Az elmúlt hónapokban rengeteget görcsölt, hetente akár többször is. Nemrég végre rászánta magát a műtétre, így reméljük, a görcsöktől legalább elbúcsúzhat, bár a diéta még marad egy ideig. A mi epekímélő étrendek eléggé viharvert, de ennek ellenére szívesen készítettem neki néhány ételt. Arra számítottam, majd a neten receptek ezreit találom, mivel az epebaj népbetegségnek számít, de sajna nem. Sok helyen csak felsorolják az ehető és a tiltott listás ételeket.