Ennyi mindenre jó a balzsamecet

Balzsamecet fogyókúra

Tartalom

  A balzsamecet az olasz gasztronómia nélkülözhetetlen alapanyaga, ami Modenából indult hódító útjára, és az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségre tett szert hazánkban is.

  ir etrend rendeles diéta fogyás tippek

  Szinte nincs olyan élelmiszerüzlet, drogéria vagy biobolt, ahol ne lenne kapható balzsamecet vagy annak ízesített változatai. Az eredeti balzsamecetet fonnyadt szőlőből nyert mustból készítik, balzsamecet fogyókúra ecetbaktériumok segítségével lassú ecetesedésen és természetes fermentáción megy keresztül.

  Eper- cseresznye- gesztenye- boróka- valamint tölgyfahordókban tárolják hosszú éveken, évtizedeken át.

  menta tea fogyás étrend árak

  Ahogy egyre sűrűsödik az állaga, úgy kerül évente egyre kisebb hordóba, míg egy literes mustból végül két liter balzsamecet keletkezik. Hagyományosan nagyjából év kell ahhoz, hogy végül elnyerje sűrű, enyhén savas, mégis édes, intenzív állagát, de akár ötvenéves balzsamecettel is találkozhat az ember, igaz, ezért borsos árat kell fizetnie.

  A balzsamecet áldásos hatásai A balzsamecetnek számos pozitív egészségügyi hatása van, segíthet bizonyos betegségek megelőzésében, de azoknak is érdemes balzsamecet fogyókúra belőle, akik éppen fogyókúráznak. Csökkenti a koleszterinszintet A Healthline cikke szerint a balzsamecet kiváló választás azoknak, akik természetes módon szeretnék csökkenteni koleszterinszintjüket.

  Balzsamecet fogyókúra szőlő rendkívül gazdag polifenolokban - flavonoidokban - amik segítenek megakadályozni a szabad gyökök kialakulását, és gátolják a vérben keringő, káros hatású, LDL elnevezésű lipoprotein oxidációját, ezáltal hozzájárul többek között a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez.

  hogyan fogyjunk hasról 5 kg fogyás egy hét alatt

  Balzsamecet fogyókúra a vérkeringést A polifenolok mindezek mellett gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek, javítják a vérkeringést és a szívizom vérellátását is, így a végtagok zsibbadása, esetleges érzéketlensége is megszűnhet.